Veelgestelde Vragen

Wat is een Virtuele Tour en hoe kan het mijn bedrijf helpen?

Een virtuele tour is een interactieve 360-graden weergave van een locatie, meestal vastgelegd met behulp van speciale panorama-fotografie en uiterst accurate 3D scans.

Het stelt potentiële klanten in staat om uw bedrijf digitaal te verkennen, waardoor ze een beter begrip krijgen van wat u te bieden heeft en daardoor meer geneigd zijn om een bezoek te brengen of een aankoop te doen.

Wat is het proces om een Virtuele Tour te creëren met jullie service?

Het proces om een virtuele tour te creëren met onze service is relatief eenvoudig en gestroomlijnd, dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de Matterport Pro 3-technologie. Hier volgt een stapsgewijze uitleg:

Overleg en Planning: Allereerst beginnen we met een overleg om uw specifieke behoeften en verwachtingen te begrijpen. We plannen een geschikte datum en tijd voor de fotoshoot op uw locatie.

Fotoshoot: Op de afgesproken dag komt een van onze professionele fotografen, uitgerust met een Matterport Pro 3-camera, naar uw locatie. Deze hoogwaardige camera is ontworpen om snel en nauwkeurig 360-graden 3D-scans van elke ruimte te maken.

Scannen: De fotograaf beweegt door de ruimtes en laat de camera in verschillende punten stoppen om te scannen. De camera registreert zowel 2D- als 3D-gegevens, inclusief diepte en kleur. Deze data worden direct naar de Matterport Cloud verzonden.

Verwerking: In de Matterport Cloud worden de 2D- en 3D-gegevens samengevoegd om een nauwkeurige digitale representatie van uw ruimte te maken. Dit omvat zowel een volledig interactieve 3D-weergave als een schematische plattegrond. Dit proces duurt doorgaans enkele uren tot een dag, afhankelijk van de grootte van de locatie.

Review en Publicatie: Zodra de virtuele tour is verwerkt, ontvangt u een link om de tour te bekijken en goed te keuren. Na goedkeuring kunnen we de tour op uw website integreren, delen op sociale media, en uploaden naar Google Street View.

De Matterport Pro 3-technologie stelt ons in staat om zeer realistische en meeslepende virtuele tours te creëren. Het biedt de mogelijkheid om door elke ruimte te “wandelen”, alsof je er zelf bent, en bevat functies zoals meettools, notities en tags. Dit geeft klanten de mogelijkheid om uw bedrijf in detail te verkennen, zelfs voordat ze een fysiek bezoek brengen.

Hoe lang duurt het proces?

Het shooten van de locatie duurt ongeveer 1 tot 4 uur.
Virtual Tours kunnen volledig custom gemaakt worden: er kunnen tags toegevoegd worden, waarin jouw eigen content te zien is.
De nabewerking is daardoor zeer afhankelijk van jouw wensen. 

Wij streven ernaar om binnen twee weken het volledige resultaat met je te delen.

Welke bedrijven kunnen het meeste profiteren van Virtuele Tours?

Elke bedrijf dat een fysieke locatie heeft, kan baat hebben bij een virtuele tour. Dit geldt vooral voor bedrijven in de horeca, vastgoed, retail en andere sectoren waar de fysieke omgeving een belangrijk deel van de klantbeleving is.

Hoe kan een Virtuele Tour bijdragen aan mijn online zichtbaarheid en SEO?

Virtuele tours kunnen uw online zichtbaarheid en SEO verhogen door de ‘time spent’ op uw website te verlengen, wat een belangrijke rankingfactor is voor zoekmachines. Bovendien kan het toevoegen van een virtuele tour op uw Google Mijn Bedrijf vermelding uw zichtbaarheid in lokale zoekresultaten verbeteren.

Waarom is een Virtuele Tour interessant voor vastgoed?

Voor elke woning die je promoot op je site of andere sites, presenteer je het op een aantrekkelijkere en verkennende manier via een virtuele tour. Studies tonen aan dat woningen 20% sneller verkopen en tegen een 9% hogere prijs.

Je hebt ook een 24/7 marketingtool die klanten kunnen bezoeken wanneer ze willen, zelfs als je er niet kunt zijn. Het helpt ook om het beslissingsproces te versnellen aangezien klanten een virtuele tour hebben bekeken en het bespaart jou tijd door de woning alleen aan echt geïnteresseerde klanten te laten zien.

Wat is een Google Virtuele Tour?

Een Google virtuele tour is een reeks 360° panorama’s die aan elkaar zijn gekoppeld om een virtuele tour te creëren. Ze zijn gehost op Google Maps en geassocieerd met je Google Bedrijfsprofiel. Wanneer iemand je bedrijf op Google vindt, kunnen ze een rondleiding door je bedrijf maken. Als onderdeel van Google’s StreetView, zien je klanten verbeterde zoekresultaten, vooral in de “Local Pack”, de kaart met vermeldingen op de eerste pagina van de Google zoekresultaten.

Waarom zou mijn bedrijf een Google Virtuele Tour moeten hebben?

Het is een Google-programma en Google is er dol op. Het zal je zichtbaarheid op Google helpen, vooral in de Google lokale zoekresultaten. Het helpt ook om vertrouwen op te bouwen waardoor mensen je locatie kunnen ervaren voordat ze aankomen. Deze interactieve, virtuele ervaringen geven meer vertrouwen bij potentiële klanten en verhoogt aanzienlijk de kans dat ze een persoonlijk bezoek zullen brengen.

Wanneer potentiële klanten je op Google zoeken, zorg er dan voor dat hun eerste ontmoeting een goede is door te laten zien wat je te bieden hebt wanneer ze je persoonlijk bezoeken.

Kan de Virtuele Tour op mijn website geplaatst worden?

Absoluut! Het integreren van de virtuele tour op je bedrijfswebsite is eenvoudig en duidelijk met de instructies die we verstrekken. Het komt neer op het toevoegen van slechts één regel code. Bovendien biedt de tour de mogelijkheid om hem te delen op verschillende platforms, waaronder social media, blogs, en e-mails.

Waarom zou ik een Virtuele Tour op mijn website zetten?

Het verhogen van de aantrekkingskracht van je website is essentieel en een virtuele tour kan hier aanzienlijk aan bijdragen. Dit type visuele content draagt bij aan krachtige marketingstrategieën, aangezien mensen beelden 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Hierdoor blijft je website langer ‘plakken’ bij je bezoekers, wat resulteert in meer ‘time spent’ op je website, een belangrijke factor voor je SEO-score.

Gebruikers worden vaak meer aangetrokken door visuele elementen dan door bijvoorbeeld openingstijden. De virtuele tour springt er dan ook meteen uit en trekt direct de aandacht. Het toont een digitale replica van je bedrijfsomgeving, waardoor potentiële klanten zich gemakkelijker kunnen inbeelden hoe het zou zijn om je bedrijf in het echt te bezoeken.

Deze visuele aantrekkingskracht vergroot ook het vertrouwen en de geloofwaardigheid, twee factoren die essentieel zijn voor het omzetten van websurfers naar daadwerkelijke klanten. Een virtuele tour biedt een vorm van transparantie die bezoekers waarderen, omdat ze op deze manier een realistisch beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten. Hierdoor wordt de stap om van een websitebezoeker naar een echte klant te gaan, kleiner.

Kunnen Virtuele Tours ook buiten de grote steden in Nederland worden gemaakt?

Absoluut! We kunnen een virtuele tour verzorgen voor uw bedrijf, ongeacht waar u zich in Nederland bevindt.
Met ons team van professionele 360° fotografen, zijn we in staat om een ​​hoogwaardige, interactieve virtuele tour te creëren die uw bedrijf op een levendige en boeiende manier presenteert, ongeacht uw locatie.

Dus of u nu in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht of ergens daar tussenin bent, wij staan klaar om uw virtuele tour te realiseren. 

Wat zijn de kosten van een Virtuele Tour?

Het is verrassend betaalbaar! De kosten zijn gebaseerd op het aantal scans en de gebieden die je in de virtuele tour wilt opnemen. Virtuele tours beginnen al bij €295 voor een tour van uw vastgoed en €450 voor Google Virtuele Tours.

Digitale marketing is een snel veranderend veld, en er zijn weinig bewezen tactieken die zoveel waar voor je geld bieden als een virtuele tour. Het kan uitdagend zijn om de ROI van marketing bij te houden en te bewijzen, maar je zult de voordelen van deze tactiek plukken met leadgeneratie, verbeterd vertrouwen, meer verkeer op uw website en online zichtbaarheid. 

Neem contact op via de Contact- of Offertepagina en wij zullen een prijs op maat geven.

Zijn er extra terugkerende kosten?

Je betaalt een eenmalige vergoeding voor het creëren en nabewerken van de Virtuele Tour. Dit is inclusief een jaar hosting op jouw website en de servers van Matterport.

Een extra jaar hosting kost slechts €75,00 per object.

Voor het opnieuw bewerken van de tour rekenen wij een uurprijs van €75,00 excl. BTW.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn gevestigd in Amersfoort, maar wij maken tours door heel Nederland.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag niet tussen de Veelgestelde Vragen hierboven?
Neem dan contact met ons op via de knop hieronder, of stuur ons een WhatsApp bericht. We zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!